ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αποπροσανατολισμός ο εκλογικός νόμος από τις αντιλαϊκές αλλαγές στα εργασιακά

Κουτσούμπας: Αποπροσανατολισμός ο εκλογικός νόμος από τις αντιλαϊκές αλλαγές στα εργασιακά
EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση πως με αφορμή τον εκλογικό νόμο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά εξαπόλυσε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ, την Κομισιόν αλλά και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχουν συμφωνήσει σε «καταστροφικές αλλαγές για τους εργαζόμενους στα εργασιακά».

Επεσήμανε πως η πρόσφατη σύνοδος του ΝΑΤΟ οδηγεί «σε ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή της συμμαχίας σε επιθετική δύναμη, κάτι για το οποίο κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ δεν είχε να πει κάτι».

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως στόχος του «είναι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες συναινέσεις ώστε να γίνεται η εναλλαγή των κομμάτων του κεφαλαίου στην εξουσία και να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα με σταθερή θέση για τον εκλογικό νόμο. Ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει τις διατάξεις για κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 αλλά και πως θα καταψηφίσει τη διάταξη για την διατήρηση του ορίου του 3% για είσοδο στη βουλή. Ζήτησε από τη Βουλή να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ που προβλέπει κατάργηση του μόνους αλλά και του ορίου του 3%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ