ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων στη σκιά των εγκαινίων του αεροδρομίου Πάρου

Πόλεμος ανακοινώσεων στη σκιά των εγκαινίων του αεροδρομίου Πάρου

«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, το οποίο εγκαινίασε την Παρασκευή, στη σκιά της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση με αφορμή την επίμαχη τροπολογία που ρυθμίζει την διαμονή της κυβερνητικής αποστολής στα ταξίδια του εξωτερικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το νέο αεροδρόμιο της Πάρου θα δώσει ώθηση, τόσο στον τουρισμό, όσο και στην οικονομία, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα έργο «υπόδειγμα, για το πώς, παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα».

Παράλληλα επεσήμανε πως το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει και στην εξοικονόμηση πόρων, εξηγώντας πως το κράτος θα σταματήσει να καταβάλει τα 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμής.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και σε ότι αφορά την υλοποίηση του έργου, το οποίο παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα 102 ημερών.

Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τον νέο κρατικό αερολιμένα του νησιού, σημειώνοντας πως έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Όπως σημείωσε, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.

Πάντως το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, αποτέλεσε για άλλη μια μέρα φόντο για την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, και μάλιστα ενώ ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο έργο, με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «ο πρωθυπουργός απλά κόβει την κορδέλα» και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Πάρο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και κατά την προσγείωση του αεροσκάφους που τον μετέφερε στο νέο αεροδρόμιο του νησιού, δύο πυροσβεστικά οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχημάτιζαν μια υδάτινη αψίδα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ