ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πυρ το εξώτερον στέλνει τον Ν. Φίλη ο Δ. Καμμένος

Στο πυρ το εξώτερον στέλνει τον Ν. Φίλη ο Δ. Καμμένος
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μύδρους εναντίον του Νίκου Φίλη για τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη στάση της εκκλησίας την περίοδο της κατοχής και της χούντας εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας ότι η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας, προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Φίλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θέσεις Φίλη «ερεθίζουν» τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που δεν χάνει ευκαιρία να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον του.

"Δηλώσεις σαν και αυτές αμβλύνουν το χάσμα εκκλησίας – πολιτείας, σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ανάγκη από ομόνοια, συνεργασία και λύσεις. Οι «σκοταδικές αντιλήψεις» όπως ο κ. Υπουργός τις αποκαλεί είναι οι αντιλήψεις -της συντριπτικής πλειοψηφίας μάλιστα- των Ελλήνων που οφείλει να ακούει, να σέβεται και να υπηρετεί", αναφέρει και θυμίζει ότι ακόμη και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος είχε μιλήσει για τον ενεργό και ουσιαστικό ρόλο της εκκλησίας στην αντίσταση και πως όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για την «αδράνειά» της κατά τη διάρκεια της Κατοχής βλαστημά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ