ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για το ΣτΕ και το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Κόντρα στη Βουλή για το ΣτΕ και το πρωτοσέλιδο της Αυγής
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη σκιά της χθεσινής απόφασης του ΣτΕ να κάνει κατ’ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και εν αναμονή της παρέμβασης του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στη συγκρότηση του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων, συζητείται από το πρωί το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

Η κυβέρνηση δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης με αφορμή και το δημοσίευμα της Αυγής που κατονόμαζε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση.

«Ο κ. Παππάς από το καλοκαίρι έχει κάνει πραξικόπημα προκαταλαμβάνοντας το ΣτΕ. Χθες το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών. Και τι δεν έκανε η κυβέρνηση. Μέχρι και προσωπικά των δικαστών έβγαλε στη φόρα. Οι δικαστές χθες, όμως, μίλησαν. Χθες το ΣτΕ απέδειξε ότι υπάρχουν δικαστές», ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει το ΣτΕ ανεπηρέαστο να κάνει τη δουλειά του. «Να μην προσπαθήσουν, στη διάρκεια της ημέρας και μετά, να προκαταλάβουν το ΣτΕ, είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Ιδιαίτερα καυστική στην κριτική της υπήρξε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που χαρακτήρισε «ποινικά κολάσιμο να παραβιάζεται το απόρρητο και να διαρρέονται προσωπικά δεδομένα για να εκβιαστούν δικαστές».

Την ώρα πάντως, που ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κρατούν αποστάσεις από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας ανέβασε τους τόνους, ζητώντας την καταδίκη αυτών των πρακτικών. «Μάθαμε και τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας δικαστών από μια εφημερίδα που εκτιμούσαμε, ήταν εμετικά κίτρινο το ροζ δημοσίευμα και πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα τον κιτρινισμό και την αήθεια με στοιχεία που υπεκλάπησαν», είπε.

Να σταματήσουν να θριαμβολογούν στην αντιπολίτευση με την απόφαση του ΣτΕ, ζήτησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνήσει αν υπάρχει παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με αφορμή το δημοσίευμα της Αυγής.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκπρόσωποι των υπερθεμαστών, από τον ΣΚΑΙ ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος του σταθμού Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος και από τον ΑΝΤ1 ο managing director Στρατής Λιαρέλης. Από την πλευρά Μαρινάκη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να του σταλεί εγγράφως το αίτημα.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η "κατάθεση" του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ίδια επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ