ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι εταίροι να υλοποιήσουν τη συμφωνία για το χρέος

Ν. Παππάς: Οι εταίροι να υλοποιήσουν τη συμφωνία για το χρέος
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Eurokinissi

«Τώρα είναι η ώρα, όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για το φλέγον ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που υπέγραψε και τώρα είναι σειρά της άλλη πλευράς να ανταποκριθεί στη συμφωνία.

«Η κυβέρνησή μας έχει ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Προχωρούμε σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Αναφορικά με το μεγάλο «αγκάθι» των γερμανικών εκλογών που δημιουργούν προβλήματα στην συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους ο υπουργός υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει».

«Υλοποιήσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις, ψηφίσαμε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, πετύχαμε πολύ αποτελεσματικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων» είπε και συνέχισε: «Η Ελλάδα -για πρώτη φορά στην ιστορία της- βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μιλάμε για “χρυσό μετάλλιο”, στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το 2015, ενώ είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και για το επόμενο στάδιο».

Έκανε λόγο για δομικές μεταρρυθμίσεις τόσο στο φορολογικό όσο και το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, αλλά και στην δημόσια διοίκηση. Χαρακτήρισε τις αλλαγές «θαρραλέες» και τόνισε πως καμία από τις
«προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν τόλμησαν, ποτέ δεν επιχείρησαν καν».

Εξηγώντας αυτή τους τη στάση τόνισε πως «οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί».

Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας έρχονται την ώρα που ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής, πραγματοποιεί σημαντικότατες συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ