ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Παππάς εμμένει στον αντιδημοκρατικό του σχεδιασμό

ΝΔ: Ο Παππάς εμμένει στον αντιδημοκρατικό του σχεδιασμό
Eurokinissi

Για προσπάθεια υπονόμευσης της διδικασίας που έχει ξεκινήσει για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ΕΣΡ κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση εκφράζοντας ανοιχτά πλέον επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Βουλή.

Η συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σήμερα στη τηλεοπτικό σταθμό Σκάι πυροδότησε νέες σφοδρές αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπου πλέον δηλώνουν ανοιχτά πως ο κ. Παππάς επιμένοντας στη θέση του για 4 άδειες τορπιλίζει την όλη διαδικασία. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο «ψέματα», «προκλητική αλαζονεία» και «αυταρχισμό» της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τον κ. Παππά ως «αμετανόητο».

Στη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα μπουν σε καμία διαδικασία εκλογής του ΕΣΡ αν πρώτα ο κ. Παππάς δεν ακυρώσει τον νόμο του ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός και μάλιστα κατηγορούν τον Υπουργό Επικρατείας πως “εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.”

Μετά από τη σημερινή αυτή, νέα αντιπαράθεση, στη ΝΔ εκτιμούν πως αν ο κ. Παππάς δεν θελήσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση του νόμου του αποδεχόμενος πως το νέο ΕΣΡ θα είναι αυτό που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, είναι πολύ πιθανό και η νέα προσπάθεια που θα καταβληθεί τη Δευτέρα στη Βουλή για τη σύσταση του ΕΣΡ να πέσει στο κενό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ