ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ

Ν.Παππάς: Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος προτείνει ένα πρόσωπο, κάνει ένα βήμα πίσω από την ρητορική των προϋποθέσεων».

«Θα ήθελα να μείνω στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα βήμα και πρότεινε πρόσωπο» για το ΕΣΡ, υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε ότι και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα για τη συναίνεση.

«Όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε αδειοδότηση. Τώρα δεν τολμά να το πει αυτό» σημείωσε.

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει πέσει και ότι όταν επιτευχθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, θα διεξάγει τον διαγωνισμό βάση του νόμου.

«Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του είναι το "αιτιολογημένη γνώμη" σε "σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ"», είπε χαρακτηριστικά και απέρριψε κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών.

«Η κυβέρνηση προσαρμόζει τη νομοθεσία. Φτάσαμε μισό βήμα πριν από την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση» τόνισε ο Νίκος Παππάς ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας «λειτούργησε με διαστημική ταχύτητα, ενώ σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Γιατί πήγα στη Βενεζουέλα

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο, τις τελευταίες ημέρες, ταξίδι του στη Βενεζουέλα, το οποίο, όπως είπε, «έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθουμε στην κυβέρνηση».

«Το ταξίδι οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλαβ, σε μία προσπάθεια να βρει τρόπους συνεργασίας με τις χώρες της Ευρώπης. Και η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πολύ ανεπτυγμένες σχέσεις με τη Βενεζουέλα» επεσήμανε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

Η δική μου παρουσία ήταν πολιτική.

Ερωτηθείς για τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ανέφερε ότι «ο ίδιος είναι αρμόδιος να αποκαλύψει ότι θέλει για την επαγγελματική του δραστηριότητα».

«Πρόκειται για την εισαγόμενη προπαγάνδα ότι η αριστερά χρηματοδοτείται και από άλλα κράτη. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Ισπανία. Εγώ έκανα ένα πολιτικό ταξίδι. Δεν έχουμε οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ