ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ διέταξε ο Άρειος Πάγος

Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ διέταξε ο Άρειος Πάγος
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Από την πλευρά του ο ΟΤΕ, απαντώντας στις καταγγελίες με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους".

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ βρισκόταν στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση και έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η έρευνα που έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα διενεργηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η καταγγελία του ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε άφησε σαφείς υπαινιγμούς για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό, ενημερώνοντας τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο»”, αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Η απάντηση του ΟΤΕ

"Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους" απαντά ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του στις καταγγελίες του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος στον Περισσό.

Ο ΟΤΕ δηλώνει πως έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

"Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφόρησης Ν. Παππά με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τζαμάζ, κατά την οποία ο υπουργός ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος και την ενημέρωση του ΚΚΕ για τους ελέγχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ