ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Εκλογές μπορεί να προκύψουν

Π. Σκουρλέτης: Εκλογές μπορεί να προκύψουν
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για προτάσεις κοινές με αυτές του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών.

«Η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν από του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.

«Θα σας έλεγα ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υπουργό η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς την εφαρμογή νέων μέτρων στα μέσα Φεβρουαρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι καλύτερο να μην συμμετέχει το ΔΝΤ, που ακολουθεί αντιφατική πολιτική.

«Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σόιμπλε και ΔΝΤ θα είναι αρνητική εξέλιξη κάτι όμως που δεν φαίνεται. Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ