ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΛ: θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση Μουλόπουλου

ΔΟΛ: θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση Μουλόπουλου
EUROKINISSI

Η επιλογή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής και άλλοτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου, ως του ανθρώπου που θα ηγηθεί της ύστατης προσπάθειας επίλυσης των σοβαρών διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ιστορικού δημοσιογραφικού οργανισμού, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ανέφερε ότι «η Διοίκηση εζήτησε χθες (σ.σ. Δευτέρα από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Άμα τη δημοσιοποίηση της αποδοχής της πρότασης από τον κ. Μουλόπουλο, υπήρξαν διαφωνίες για το πρόσωπο που επέλεξε ο Οργανισμός. Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Βασίλης Μουλόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, ως απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν:

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αργά το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση.

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια ώρα που ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για «ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ