ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες υπαγωγής στα μνημόνια

Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες υπαγωγής στα μνημόνια

Την γνωστή κόντρα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για ποιος ευθύνεται για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων αναζωπύρωσε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

Αφορμή στάθηκε μια αποστροφή της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Άκουσα ότι θα ζητήσετε εξεταστική για την υγεία. Ακούσατε τι είπε Βαρουφάκης; Πότε θα κάνετε μια εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για τον Καραμανλή;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση και ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια που μίλησε για την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να αγιοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή επέστρεψε στο κόμμα.

«Θυμίζω δύο μαγικές λέξεις: λεφτά υπάρχουν», είπε και κάλεσε τους ΑΝΕΛ να μην μιλούν εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού. «Οι ΑΝΕΛ έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κεντροδεξιά και ο Καραμανλής δεν θέλει όψιμους υποστηρικτές, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», ανέφερε.

«Ο κ. Δένδιας στην προσπάθεια του να στηρίξει την όλη παράταξη, κατήγγειλε εμάς για πράγματα που έχει πράξει η ΝΔ, πολλά δεν θα βιώναμε σήμερα αν οι καραμανλικοί στήριζαν τη ΝΔ», σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ