ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις αιματηρές ταραχές στη Βενεζουέλα

Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις αιματηρές ταραχές στη Βενεζουέλα
EUROKINISSI

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τις αιματηρές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ζητά η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή διπλωματική προσπάθεια για την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Η ΝΔ που ταυτίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με αυτή της Βενεζουέλας καταδικάζει τις αιματηρές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας.

Οι 13 βουλευτές που υπογράφουν το σχετικό αίτημα, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας», αλλά και «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του».

Υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».

Η ΝΔ καλεί «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ