ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο, τα «καρφιά» και τα νέα «ραντεβού» του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Το παρασκήνιο, τα «καρφιά» και τα νέα «ραντεβού» του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος διαδοχικών συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogoup και το Κυπριακό.

Οι σημερινές συναντήσεις για τον πρωθυπουργό άρχισαν στις 11:00 με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πρόσφερε στον Αλέξη Τσίπρα ένα βιβλίο με την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ακολούθησε η «περιπετειώδης» συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ ο τελευταίος πολιτικός αρχηγός που υποδέχτηκε ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ραντεβού» στη βουλή έδωσαν Μητσοτάκης - Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, είπε πως αποτελεί θεσμική του υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης.

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για την οικονομία θα υπάρξει η ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, συνολικά και για τη διαπραγμάτευση, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

1111

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Για τα εθνικά είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης και όταν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν κατ΄ ιδιαν είμαι πάντα στη διάθεση σας», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται, αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντούρας Μπακογιάννη.

Ο έντονος διάλογος Τσίπρα-Γεννηματά

Με υπονοούμενα και εκατέρωθεν "καρφιά" ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει», απάντησε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

GENNIMATA 2 copy

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος με τη σειρά του απάντησε χαμογελώντας:
«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Σε ένα χρόνο θα σας βγάλω και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελλόριζο».

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η ανταλλαγή αιχμών ανάμεσα στους δυο τους συνεχίστηκε στο on camera διάλογό τους. «Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια» του είπε η κ. Γεννηματά.

«Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση», απάντησε ο κ.Τσίπρας.

Τέλος, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές, αναφέρθηκαν στο συνέδριο της Κεντροαριστεράς με τον πρωθυπουργό να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να δώσει το παρών, ανάλογα βέβαια και με τις υποχρεώσεις του.

«Θα έρθεις;» ρώτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο με τον έντονο διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά.

Η αντίδραση Παπανδρέου

«Πάμε τώρα Καστελλόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα πέντε χρόνια Οδύσσειας», έγραψε στο twitter, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αντιδρώντας έτσι σε όσα ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το δώρο του Κουτσούμπα στον Τσίπρα

Ο κ. Κουτσούμπας προσέφερε στον πρωθυπουργό το βιβλίο «Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση».

KOYTSOYMPAS 1 copy

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα αναφορικά με την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα νέα μνημόνια, είναι μνημόνια διαρκείας» και συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει κανείς να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης».

Οι συναντήσεις της Δευτέρας

Υπενθυμίζεται ότι Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Δευτέρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Τσίπρας εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Προέδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για τις προσπάθειες που καταβάλει για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

STAVROS copy

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Λεβέντης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

LEVENTIS copy copy

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ