ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίχνει τους τόνους ο Καμμένος: Κανένας λόγος ρήξης

Ρίχνει τους τόνους ο Καμμένος: Κανένας λόγος ρήξης
(EUROKINISSI/ΥΕΘΑ)

«Αν ψάχνουν λόγο ρήξης, κάνουν λάθος. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τη διαφωνία που διαπιστώθηκε μεταξύ του ιδίου και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με φόντο τη θρησκεία.

Ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους μετά τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», από τις οποίες πήρε άμεσα αποστάσεις μέσω twitter, ξεκαθαρίζοντας πως οι δηλώσεις Βούτση βρίσκουν αντίθετους τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και τους Ορθόδοξους Έλληνες.

«Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως θρησκεία της χώρας την Ορθόδοξη. Όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη απάντησης από εμάς τουλάχιστον τους Ανεξάρτητους Έλληνες», τόνισε ο Πάνος Καμμένος την Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας. Πολλές φορές διαφοροποιούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις».

Ερωτηθείς αν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της Αριστείας και της σημαίας, ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η σημαία δεν έχει να κάνει με την αριστεία, όλα τα παιδιά έχουν πλέον δικαίωμα να μπορούν αν σηκώσουν τη σημαία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ