ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί για τους «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» - Ο Καμμένος «κάρφωσε» τον Βούτση

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί για τους «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» - Ο Καμμένος «κάρφωσε» τον Βούτση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενδοκυβερνητική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή της δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πήρε άμεσα αποστάσεις -μέσω twitter- διασαφηνίζοντας πως οι δηλώσεις Βούτση βρίσκουν αντίθετους τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και τους Ορθόδοξους Έλληνες. Νωρίτερα, την οργή της είχε εκφράσει και η Νέα Δημοκρατία. 

Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει από το Προεδρικό διάταγμα για την ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στα τρίπτυχα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». «Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Οι δηλώσεις Βούτση:

Συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης είπε: «Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Επίσης ο κ. Βούτης αναφερόμενος στις μαθητικές παρελάσεις επεσήμανε πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα». Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε, για ακόμη μία φορά, και της απόφασής του σε σχέση με τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής.

Πήρε αποστάσεις ο Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος πήρε άμεσα αποστάσεις με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων»

Οργή ΝΔ για τις δηλώσεις Βούτση

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής προκάλεσαν και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για παραλήρημα ιδεοληψίας από τον πρόεδρο της Βουλής.

"Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. λέει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί επίσης τον κ. Βούτση ότι δεν δίστασε να πλήξει το κύρος του Κοινοβουλίου "για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.
Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.
Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ