ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «μικρό καλάθι» στη φετινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας (pics&vids)

Με «μικρό καλάθι» στη φετινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας (pics&vids)
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλα είναι έτοιμα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης για τα επίσημα εγκαίνια στις 8 το βράδυ, στο Βελλίδειο από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην συμπρωτεύουσα.

Ρεπορτάζ: Έλενα Καραμαγκάλη, Λευτέρης Σουχάιμπ, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειρήνη Ανδρουλάκη

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των δύο ετών διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση.

Επιπλέον, αναμένεται να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, να δεσμευθεί για διανομή του υπερπλεονάσματος, ενώ θα παρουσιάσει τις αλλαγές στο Δημόσιο με την επίσπευση της κινητικότητας αλλά και την αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει τις πολιτικές που ξεφεύγουν από το ασφυκτικό πλαίσιο του μνημονίου, που έχουν κοινωνικό πρόσημο, όπως το επικείμενο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία, αλλά και μέτρα στήριξης των νέων, όπως και μέτρα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι, σε σχέση με τις εξαγγελίες του, πως φέτος ο κ. Τσίπρας έχει έρθει με μικρό καλάθι στη ΔΕΘ.

«Αισθάνομαι τη Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου»

"Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου" είπε ο Α. Τσίπρας λίγο μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ενημερώθηκε για τον αριθμό των συμμετοχών στη φετινή ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Η φετινή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες και 18 διεθνείς συμμετοχές.

11111111

(Twitter/PrimeMinister.Gr)

Το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ και το... ρομπότ.

Η βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ... έκρυβε εκπλήξεις και αστεία σχόλια.

Στο περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο, Στέλιο Παππά και τόνισε ότι "η νέα διοίκηση θα κριθεί από το έργο της". "Ο πήχης είναι χαμηλά αλλά πρέπει να ανέβει πιο ψηλά" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς είπε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το επιβατικό κοινό της πόλης.

22222 copy

Ο Πρωθυπουργός κατά την βόλτα του στα περίπτερα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος ενώ όλοι ξέσπασαν σε γέλια όταν αναφέρθηκε στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στον ΠΑΟΚ.

"Είναι η πρώτη φορά που το μετρό δεν είναι ανέκδοτο" σχολίασε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: "Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα".

Λίγο αργότερα μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρωθυπουργό καθώς ένα... ρομπότ πετάχτηκε μπροστά του.

Ήταν το ρομποτάκι από το περίπτερο της Ακαδημίας ρομποτικής, την παρουσία του οποίου αντιμετώπισε αστειευόμενος ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια άκουσε την ενημέρωση του υπευθύνου.

Ο πρωθυπουργός, δεν αρνήθηκε να βγάλει και σέλφι με μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.

IMG 1398

Δεν έλειψαν και φέτος οι εντάσεις

Διαμαρτυρία στους χώρους της 82ης ΔΕΘ, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον κ. Τσίπρα.

«Συμμετέχουμε στην απογευματινή κινητοποίηση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα διαδηλώσουμε με κορύφωση στη νότια πύλη της έκθεσης» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ