ΠΡΟΣΩΠΑ

Πριγκίπισσα Κάκο: Από το παλάτι της Ιαπωνίας στην Ευρώπη για σπουδές

Πριγκίπισσα Κάκο: Από το παλάτι της Ιαπωνίας στην Ευρώπη για σπουδές

Αποφασισμένη να πάρει την παιδεία που της αρμόζει η 22χρονη εγγονή του Αυτοκράτορα Ακιχίτο και κόρη του πρίγκιπα Ακισόνο, πριγκίπισσα Κάκο μετακομίζει από το αυτοκρατορικό παλάτι της Ιαπωνίας στην πόλη του Λιντς. Εκεί όπου και θα σπουδάσει ως μία από τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λιντς στη Βρετανία από φέτος τον Σεπτέμβριο.

Η 22χρονη αποφάσισε να σπουδάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για ένα χρόνο στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "The Independent".

Η πριγκίπισσα δεν έχει αποφασίσει ποιο πρόγραμμα σπουδών θα ακολουθήσει στη Βρετανία, αλλά φέρεται να ενδιαφέρεται για ψυχολογία και τέχνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Japan Times".

Η πριγκίπισσα Κάκο έχει ήδη φοιτήσει στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο (ICU) και στο Πανεπιστήμιο Gakushuin, στο Τόκιο.

Θα επιστρέψει στην Ιαπωνία το επόμενο καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος σπουδών που θα παρακολουθήσει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών.

Πριν την Κάκο, η Μάκο

Η μεγαλύτερη αδελφή της, πριγκίπισσα Μάκο, σπούδασε στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο και το τρίτο έτος φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Αργότερα, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σπούδασε για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Η νεαρή γαλαζοαίματη έκανε το μεταπτυχιακό της στο βρετανικό πανεπιστήμιο, αλλά υπήρξε απόλυτη μυστικότητα σχετικά με την παρουσία της στην χώρα και έζησε ως κοινή θνητή.

Η ιαπωνική μοναρχία είναι η μακροβιότερη κληρονομική βασιλεία του κόσμου, παραμένει αδιάκοπη εδώ και 14 αιώνες.

Σήμερα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο Αυτοκράτορας δεν ασκεί πολιτική εξουσία και αποτελεί "το σύμβολο του Κράτους και της ενότητας του Έθνους".

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ