ΠΡΟΣΩΠΑ

Michael Caines: Στα άδυτα της κουζίνας του masterchef της F1

Michael Caines: Στα άδυτα της κουζίνας του masterchef της F1
Facebook/Michael Caines

Ένα τροχαίο ατύχημα που είχε το 1994, στο οποίο έχασε το δεξί του χέρι, λίγο έλειψε να του στερήσει την πραγματοποίηση του ονείρου του, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου. Όμως ο Michael Caines, συνέχισε να κυνηγά τον στόχο του και πλέον, 23 χρόνια μετά, μπορεί να περηφανεύεται για την κατάκτησή του.

Ο 48χρονος masterchef, που έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους μάγειρες παγκοσμίως, ενώ έχει και την ευθύνη των γευμάτων των «αστεριών» της F1, καθώς είναι εκείνος που ετοιμάζει τα γεύματα των οδηγών, των μηχανικών, αλλά και των χορηγών της ομάδας της Williams, κάθε Σαββατοκύριακο που γίνονται αγώνες στο συγκεκριμένο, πολύ απαιτητικό σπορ.

«Πρέπει να δημιουργούμε θρεπτικά και υγιεινά γεύματα για τους οδηγούς, όπως είμαστε επιφορτισμένοι και με την σίτιση των χορηγών, κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της F1», είπε ο Michael Caines στο CNNi.

Ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του, εδώ και τέσσερα χρόνια δημιουργούν τα πιάτα τους σε ένα ειδικά σχεδιασμένο αυτοκινούμενο όχημα, καταφέρνοντας να καλύψουν τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των αθλητών, αλλά και τους απαιτητικούς ουρανίσκους των χορηγών της ομάδας και των καλεσμένων τους.

Το συγκεκριμένο όχημα «στήνεται» σε διαφορετικό μέρος του κόσμου κάθε φορά που υπάρχει Grand Prix και η ομάδα του 48χρονου σεφ προσφέρει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία σε όσους το επισκεφθούν. Από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο, όσο δηλαδή διαρκεί η αγωνιστική σεζόν για τη F1, η αυτοκινούμενη κουζίνα συναρμολογείται σε 20 πόλεις, από την Αυστραλία ως το Άμπου Ντάμπι και ο Βρετανός σεφ ετοιμάζει τα γκουρμέ πιάτα του.

Μπορεί να μην είναι τέλειο, παραδέχεται ο Caines, όμως «είμαστε πολύ κοντά στο να προσφέρουμε γευστικές απολαύσεις αντίστοιχες με εκείνες που απολαμβάνει κανείς στα εστιατόριά μου».

Ο 48χρονος σεφ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη σημασία της καλής διατροφής των οδηγών, ειδικά μετά τους νέους κανονισμούς που ισχύουν στο συγκεκριμένο σπορ, που το κάνουν όλο και πιο απαιτητικό σωματικά.

Step inside the kitchen of an F1 masterchef, By Henry Young and Amanda Davies, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ