ΣΠΟΡ

Super League: Δημόσια συγγνώμη του Μανόλο Χιμένεθ για τη χειρονομία στο ντέρμπυ

Super League: Δημόσια συγγνώμη του Μανόλο Χιμένεθ για τη χειρονομία στο ντέρμπυ
EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε δημόσια συγγνώμη, με ανακοίνωση της ομάδας, για την άσεμνη χειρονομία του προς την κερκίδα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μετά την αποβολή του στα τελευταία λεπτά του ντέρμπυ με τους "πράσινους", για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

Η κίνηση του Ισπανού τεχνικού να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο προς τους οπαδούς κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο (προφανώς απαντώντας σε κάτι που του είπαν) καταδικάστηκε από όλους μετά το τέλος του ματς. Παρότι ο Χιμένεθ δε θέλησε να σχολιάσει κάτι στην επίσημη συνέντευξη Τύπου (ρωτήθηκε συγκεκριμένα), σήμερα προέβη σε μια "δημόσια συγγνώμη", με ανάρτηση στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγγνώμη ζήτησε στην προπόνηση και από τους παίκτες του.

4295186


(Η στιγμή της αποβολής του Χιμένεθ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα γήπεδα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό αγώνα. Καταλαβαίνω απόλυτα και όσους έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν κρύφτηκα και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου».

«Είμαι ειλικρινά μεταμελημένος και οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη πρώτα απ’ όλα απέναντι στην ομάδα μου, η ιστορία και το ήθος της οποίας δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απεναντίας τους σέβομαι απόλυτα, όπως και την ομάδα τους, και η άσχημη αντίδρασή μου είχε να κάνει με έναν συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα με έβριζε στα ιταλικά πίσω από τον πάγκο μου».

4294957


(Με ένταση η αποχώρηση του Χιμένεθ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

«Ούτε αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για εμένα. Για μια ακόμα φορά ζητάω συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με την συμπεριφορά μου».

Η αποβολή του (όπως έγραψε ο διαιτητής Καλογερόπουλος στο φύλλο αγώνα) ήταν για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, στην "κοκορομαχία" Λόπεζ-Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη-Σιμόες (τους οποίους πήγε να χωρίσει όπως είπε), αλλά μπορεί να τιμωρηθεί επιπλέον για τη χειρονομία του προς την εξέδρα, που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ