ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα: Επίσημα μέχρι το 2021 ο Μέσι με ρήτρα 700 εκατ. €

Μπαρτσελόνα: Επίσημα μέχρι το 2021 ο Μέσι με ρήτρα 700 εκατ. €
Στη Βαρκελώνη για πάντα ο Λιονέλ Μέσι ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREU DALMAU

Μία ημέρα μετά το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρώπης για τη σεζόν 2016-2017, ο Λίονελ Μέσι υπέγραψε και την επέκταση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα φορά τα μπλαουγκράνα μέχρι το 2021, βάζοντας τέλος στα σενάρια μετακίνησής του και η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων € καθιστά απαγορευτική οποιαδήπτε σκέψη αγοράς του.

Η Μπαρτσελόνα είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι, ότι ήρθε σε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του Λίονελ Μέσι μέχρι το 2021. Όσο όμως καθυστερούσαν να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο από την πλευρά του Αργεντινού, όλο και υπήρχαν δημοσιεύματα για πιθανή αλλαγή των προθέσεών του.

18765083


(Μόνιμοι κάτοικοι Βαρκελώνης η οικογένεια Μέσι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREU DALMAU)

Όλα αυτά πήραν τέλος το πρωί του Σαββάτου, καθώς ο Μέσι υπέγραψε το νέο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στη Βαρκελώνη μέχρι το 2021 και σε ηλικία 34 χρόνων, με 17 χρόνια παρουσίας στην ομάδα.

Μάλιστα η ρήτρα αποδέσμευσης του είναι πλέον 700 εκατ. €, ώστε να μην προκύψει η παραμικρή πιθανότητα να επαναληφθεί η "ιστορία Νεϊμάρ". Το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2018 και από τον Ιανουάριο ο Μέσι θα είχε το δικαίωμα να συζητήσει με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και τη Μάντσεστερ Σίτυ να εμφανίζεται έτοιμη να τον δελεάσει.

"Είμαι χαρούμενος. Περίμενα πολύ καιρό να υπογράψω το συμβόλαιο και αυτό έγινε σήμερα. Είμαι χαρούμενος που έμεινα στο σύλλογο. Είναι το σπίτι μου και χαίρομαι που συνεχίζω. Πάντα ήθελα να περάσω όλη μου την καριέρα στο σπίτι μου. Το όνειρο μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και σήμερα κάναμε ένα βήμα προς τα εκεί. Ο στόχος είναι να έχουμε επιτυχίες και να κερδίζουμε τρόπαια για το σύλλογο. Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε τυχεροί και πετύχαμε πολλά πράγματα μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον" ήταν οι δηλώσεις του Μέσι.

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και ο Μέσι θα συνεχίσει πλέον να γράφει ιστορία στον Καταλανικό σύλλογο και ρεκόρ, τα οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος άλλος στο μέλλον να καταρρίψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ