ΣΠΟΡ

Εν αναμονή της ελληνικής κυβέρνησης το «Athens Alive»

Εν αναμονή της ελληνικής κυβέρνησης το «Athens Alive»
Στόχος των ανθρώπων του Athens Alive είναι να αλλάξουν πλήρως το ΟΑΚΑ. Eurokinissi Sports

Η κοινοπραξία «Athens Alive» με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Redstone ενημέρωσε για τα βήματα που απομένουν έτσι ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ.

Από την κοινή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον νομικό εκπρόσωπο της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ, δεν υπήρξε στη συνέχεια κάποια άλλη επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το πρότζεκτ που υπάρχει για το ΟΑΚΑ. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όταν από τη Redstone υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της κοινοπραξίας «Athens Alive». Σε αυτή ξεκαθαρίζονται τα δεδομένα, το ποιες εταιρίες συμμετέχουν εν τέλει στο επενδυτικό σχήμα αλλά και τι προβλέπει το πλάνο για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ένα σχέδιο που αφορά και τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση:

«Είναι οι πρώτες ημέρες του «Athens Alive» και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Η κοινοπραξία Athens Alive, (News Agency, Redstone, Bluerock, AECOM και Colliers) έχει μόλις ολοκληρώσει μια μελέτη προ-σκοπιμότητας για μια επένδυση που, αν εγκριθεί, θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Τώρα αναζητούμε τις εγκρίσεις από την κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του Athens Alive - μια πλήρης μελέτη σκοπιμότητας.

Από τη θεαματική τελετή έναρξης μέχρι την τελετή λήξης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το ΟΑΚΑ ήταν ένα κεντρικό κομμάτι αυτού. Από τότε ο λαός της Αθήνας δεν είχε σημαντικές και νέες εξελίξεις στην αναψυχή.

Ο σεβασμός της αθλητικής κληρονομιάς και η διατήρηση της εικονικής αρχιτεκτονικής Calatrava για τις μελλοντικές γενιές είναι ουσιαστικής σημασίας για την κοινοπραξία Athens Alive. Το Athens Alive προσφέρει στη βόρεια Αθήνα έναν νέο και εντυπωσιακό χώρο με αυτή την κληρονομιά και την ανανεωμένη εστίαση στον υγιή, ενεργό τρόπο ζωής στην καρδιά της περιοχής.

Τα σύγχρονα γραφεία, οι χώροι ανάπτυξης των startups, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα πάρκα παιχνιδιού, οι μοναδικές πισίνες, τα θρεπτικά και διασκεδαστικά εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής πώλησης, οι τοίχοι αναρρίχησης, οι ερασιτεχνικές αθλητικές πίστες και τα νέα σπίτια για τρία από τα σημαντικότερα αθλητικά franchise της Αθήνας, η 5 χιλιομέτρων διαδρομή τζόκινγκ που διασχίζουν την εγκατάσταση.

Το Athens Alive θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές, ευφυείς περιοχές αθλητισμού και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η ανάπτυξη αυτής της κλίμακας είναι δύσκολη. Έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Η πρόοδος έρχεται βήμα προς βήμα. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι ακριβώς αυτό που δημιουργεί η κοινοπραξία αυτή τη στιγμή».

Επένδυση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου

Στο δελτίο Τύπου της κοινοπραξίας, συμπεριλαμβάνεται και μια μακέτα η οποία αφορά σε οικονομικά στοιχεία και προσδοκώμενους αριθμούς για το «Athens Alive». Ανάμεσα στα στοιχεία ήταν και τα έσοδα που μπορεί να έχει το ελληνικό κράτος, αν προχωρήσει και υλοποιηθεί το πλάνο.

athens live

Η μακέτα του «Athens Alive» που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πηγή: Redstoneap.com

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα υπάρχουν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Στα 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η επένδυση για τους χώρους αναψυχής, θα εργαστούν σε αυτό πάνω από 15.000 άνθρωποι και οι 4.000 θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν θα είναι μόνιμες. Υπολογίζεται πως πάνω από 18 δισεκατομμύρια ευρώ θα φτάσει ο δείκτης GVA (μονάδα μέτρησης του ακαθάριστου ποσού από την οικονομική δραστηριότητα) που θα αποδοθεί, και πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ οι φόροι που θα αποδοθούν σε ορίζοντα 20ετίας προς το ελληνικό κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ