ΣΠΟΡ

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με το ΟΑΚΑ και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στα δημοσιεύματα για το ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αλλά και της πιθανής εμπλοκής του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει καταρτιστεί από τον ίδιο και από εταιρείες όπως η Redstone, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε ρόλο πρωταγωνιστή στον ελληνικό αθλητισμό και παράλληλα να αναβιώσουν τα ερειπωμένα και απαξιωμένα ολυμπιακά ακίνητα. Εκτός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δήλωση έκανε και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Redstone, Mark Alexander.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων-λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.
Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.
Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Η δήλωση του Mark Alexander:

«Όλοι μαζί φτάσαμε σε συμφωνία η οποία θα αποφέρει πολύ περισσότερα από το να χτίσουμε απλά το νέο «σπίτι» του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί, το "Athens Alive" θα επαναπροσδιορίσει το επαγγελματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Θα συμπεριλαμβάνονται γραφεία παγκόσμιου επιπέδου, ξενοδοχεία και συνεδριακές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής, καταστήματα, άλσος, χώροι για ερασιτεχνικά σπορ και σημαντικά φραντσάιζ των δημοφιλών σπορ, χώροι περιπάτου και διασκέδασης τέτοιοι που θα ανταγωνίζονται τον οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.

Η εξέλιξη και η ανάπτυξη αυτής της διαδικασίας απαιτεί ισχυρούς δεσμούς αφοσίωσης από τους δημόσιους και ιδιωτικούς συμμετέχοντες και αυτό είναι που επιζητούμε να συμβεί».

Η πρωτότυπη δήλωση στα αγγλικά: «We have together outlined a deal that will do far more than build a new home for Panathinaikos FC. When it’s done, Athens Alive will redefine Athens’ business and entertainment landscape. We will have incorporated a world-class offices, hotel and conference facility, leisure, retail, restaurants, parkland, amateur sport and major sports franchises into an exciting, walkable sports and entertainment district that will rival anything in the world. Development of this scale requires strong commitments from both private and public partners, and that’s exactly what we are seeking to build».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ