ΣΠΟΡ

Europa League: Ζωντανή η Ατλέτικο, προβάδισμα πρόκρισης για Μαρσέιγ

Europa League: Ζωντανή η Ατλέτικο, προβάδισμα πρόκρισης για Μαρσέιγ
Στο 1-1 έμειναν Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Λονδίνο. UEFA

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέσπασε 1-1 στην έδρα της Άρσεναλ παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές, ενώ η Μαρσέιγ έκαμψε 2-0 τη Σάλτσμπουργκ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με θετικό αποτέλεσμα 1-1 από το Λονδίνο, κόντρα στην Άρσεναλ, παίζοντας με 10 παίκτες για περίπου 80 λεπτά - Κοντά στην πρόκριση η Μαρσέιγ 2-0 την Σάλτσμπουργκ.

Το παιχνίδι στο Emirates ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Ισπανούς, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό, ο Βρσάλικο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφησε τους «ροχιμπλάνκος» με 10 ποδοσφαιριστές και ο Ντιέγκο Σιμεόνε βρέθηκε στην εξέδρα, έπειτα από την έντονη αντίδρασή του.

Η Άρσεναλ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άσκησε μεγάλη πίεση στην εστία του Όμπλακ, ο οποίος με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για τους φιλοξενούμενους. Η υπεροχή των «κανονιέρηδων» καρποφόρησε στο 60’ όταν ο Ουίλσιρ έκανε τη σέντρα και ο Λακαζέτ με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ωστόσο, η Ατλέτικο κατάφερε να βρει… απάντηση, όταν στο 81’ ο Γκριζμάν έφυγε στην κόντρα και με διπλή προσπάθεια, σκόραρε για το τελικό 1-1.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Μουστάφι, Ράμσεϊ, Τζάκα, Οζίλ, Γουΐλσιρ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένεθ, Γοδίν. Λούκας, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (75'Σάβιτς), Γκριζμάν (86'Tόρες), Γκαμεϊρό (65'Γκάμπι).

Βήμα πρόκρισης για τη Μαρσέιγ

Βήμα πρόκριση στον τελικό του Europa League έκανε η Μαρσέιγ με τη νίκη της 2-0 επί της Σάλτσμπουργκ.

Ο Ντμίτρι Παγέ ήταν εξαιρετικός και με δύο ασίστ, βοήθησε τους Γάλλους για να φτάσουν σε μία «καθαρή» νίκη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 15’ με τον Τονβάν έπειτα από φάουλ του Παγέ, σε μία φάση που χρησιμοποίησε και το χέρι του.

Μάλιστα, στο 63’ ο Ενζιέ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από τρομερή ασίστ του Παγέ. Στην συνέχεια, οι Αυστριακοί προσπάθησαν να μειώσουν και στο 77’ έχασαν τρομερή ευκαιρία για να τα καταφέρουν, όταν ο Γκούλμπρατσεν σημάδεψε εξ επαφής το δοκάρι.

Μαρσέιγ: Πελέ, Ραμί, Σανσόν, Σαρ, Αμαβί, Γκουστάβο, Οκάμπος (52’ Ανγκισά), Παγέτ, Τοβέν (80’ Ζερμέν), Λόπες (60’ Ντζιέ), Μήτρογλου.

Σάλτσμπουργκ: Βάλκε, Καλέτα Καρ, Αϊνταρά (81’ Γιαμπό), Σαμασέκου, Λάινερ, Ούλμερ, Ραμάλιο, Μπερίσα, Βολφ (68’ Σλάγκερ), Νταμπούρ, Χουάνγκ (60’ Γκούλμπραντσεν).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ