ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Sold out η φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας στο Λονδίνο

Παγκόσμιο Κύπελλο: Sold out η φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας στο Λονδίνο
REUTERS/Darren Staples

Αν και δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά σε λίγες μέρες στα γήπεδα της Ρωσίας, η εθνική ομάδα της Νιγηρίας φαίνεται πως έχει πολλούς φανς και εκτός των συνόρων της.

Απόδειξη, η φρενίτιδα για την απόκτηση της νέας της εμφάνισης ενόψει Μουντιάλ, καθώς σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, τρία εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παραγγείλει τη φανέλα πριν καν αρχίσει η διάθεσή της.

Την Παρασκευή, μία μέρα πριν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Νιγηρία, χιλιάδες υποστηρικτές της αφρικανικής ομάδας, σχημάτισαν ουρές και περίμεναν αρκετές ώρες έξω από κατάστημα του Λονδίνου προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τη μουντιαλική φανέλα των «σούπερ αετών».

Μάλιστα η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που κάποιοι από αυτούς που περίμεναν υπομονετικά στις ουρές, τελικά έφυγαν με άδεια χέρια, καθώς έγινε sold out.

Η φανέλα της Νιγηρίας για το Μουντιάλ της Ρωσίας, είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο με… μοντέλα τον Alex Iwobi της Άρσεναλ και τον Wilfried Ndidi της Λέστερ, σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς.

Θυμίζει πολύ τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε η Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, το 1994 και βασίζεται στο πνεύμα της «Naija», που σημαίνει αισιοδοξία.

Η εθνική ομάδα της Νιγηρίας βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ το 1994, όπου αντιμετώπισε μεταξύ άλλων και την Εθνική Ελλάδος, που επίσης έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «σούπερ αετοί» κατέκτησαν την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μαζί με Βουλγαρία και Αργεντινή, ενώ αποκλείστηκαν από την Ιταλία στη φάση των 16.

Φέτος, 24 χρόνια μετά, η Νιγηρία θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο όμιλο τις Κροατία, Ισλανδία και Αργεντινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ