ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και στην έδρα του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το τίτλο στην Α1 μπάσκετ γυναικών

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και στην έδρα του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το τίτλο στην Α1 μπάσκετ γυναικών
EUROKINISSI / ICONPRESS

Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του στο γυναικείο μπάσκετ αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε 38-50 τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και έκανε το 4-0 στην σειρά των αγώνων, ενώ παράλληλα πανηγυρίζει και το νταμπλ.

Ο 2ος τελικός ανάμεσα στους δύο "αιώνιους" ήταν συναρπαστικός στις δύο πρώτες περιόδους με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ και τις ερυθρόλευκες να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 24-27.

https://www.instagram.com/p/p

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνα του και δέχθηκε μόλις 1 καλάθι στην 3η περίοδο. Πήρε έτσι ένα σαφές προβάδισμα ακόμη και με διψήφια διαφορά για να φτάσουμε στην διακοπή του αγώνα 5' και 33'' πριν το φινάλε και το σκορ 29-44. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έβριζαν και πέταξαν αντικείμενα στον πάγκο των φιλοξενούμενων, που πήγαν στα αποδυτήρια. Οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά το ματς (45 λεπτά) και αφού το κλειστό εκκενώθηκε το ματς ξανάρχισε.

https://www.instagram.com/p/p

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια με τρίποντα οι "πράσινες" μείωσαν στο -8 (38-46), αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν αρκετά και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με 38-50, μετά το Κύπελλο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 24-27, 26-39, 38-50.

https://www.instagram.com/p/p

Πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 ο Ολυμπιακός

Στην Α1 των ανδρών, νωρίς το απόγευμα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην έδρα του Ρεθύμνου αλλά κέρδισε τελικά 73-77 και πέρασε στην τετράδα του πρωταθλήματος με 2-0 νίκες. Πλέον περιμένει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, που θα προκύψει την Μ. Τετάρτη (το σκορ είναι στο 1-1 και το τρίτο ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ).

2515100


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Την Δευτέρα ξεκινά και η σειρά του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου.

Διαβάστε σχετικά

Κυπελλούχος μπάσκετ στις γυναίκες ο Ολυμπιακός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ