ΣΠΟΡ

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και Χαποέλ Μπερ Σεβά μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκης

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και Χαποέλ Μπερ Σεβά μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκης
EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Κατώτερος του αναμενόμενου ο Ολυμπιακός (αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του) και ελάχιστα δημιουργικός έμεινε στο 0-0 με την Χαποέλ Μπερ Σεβά στο Καραϊσκάκης και βάζει δύσκολα για την ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης. Εφόσον πάντως εμφανιστεί βελτιωμένος, μπορεί να προκριθεί στα play off του Champions League ακόμη και εκτός έδρας απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη ομάδα, που πήρε την ισοπαλία για την οποία ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς ρυθμό και έμπνευση στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς ανάπτυξη από τους χαφ, με αποτέλεσμα ο Φορτούνης να αναγκάζεται να γυρνά πίσω, και μόνο με σέντρες (κυρίως από τα πόδια του Ντελ Μπέγια) αλλά και πολλά αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 4 τελικές του πρώτου ημιχρόνου έγιναν στο διάστημα 20-27 με τους δύο πιο ορεξάτους ερυθρόλευκους. Τον Φορτούνη (σουτ και κεφαλιά, που απέκρουσε ο Ισραηλινός γκολκίπερ) και του Σεμπά, που είχε και εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά.

2567217


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μπορεί η Χαποέλ να μην έκανε τελική σε αυτό το μέρος του αγώνα, όμως έστειλε μηνύματα για τα κενά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, είτε σε αντεπιθέσεις, είτε σε στημένα, πατώντας περιοχή και απλά δίχως να καταφέρνουν να κάνουν το τελευταίο σουτ.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του β μέρους με τον Βίκτορ να προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις νωρίς (μετά την αναγκαστική αλλαγή του Σιόβα με το Ντα Κόστα στο α μέρος) βάζοντας τον Τσόρι στην θέση του Ντουρμάζ (με τον Αργεντινό να πηγαίνει αριστερά και τον Σεμπά δεξιά, ενώ ο Σουηδός δυσφόρησε εμφανώς για την αλλαγή του) και τον Μπουχαλάκη σε αυτή του Μανιάτη.

2567123


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Καμμία όμως ουσιαστική αλλαγή στην εικόνα του Ολυμπιακού δεν επήλθε με τους Ισραηλινούς να κρατούν μάλλον εύκολα το 0-0 (στο 89 πάντως ο Γκόρεσ κράτησε με δύσκολη επέμβαση ανέπαφη την εστία του σε σουτ του Μιλοβόγιβιτς στην καλύτερη φάση του Ολυμπιακού).

2567125


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μάλιστα στο 91 ο Καπίνο γλύτωσε από τα χειρότερα τον Ολυμπιακό με σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ενουακέμε μέσα από την περιοχή.

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (39 λόγω τραυμ. Ντα Κόστα), Ντελα Μπέγια / Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (63 Μπουχαλάκης) / Ντουρμάζ (58 Τσόρι), Φορτούνης, Σεμπά / Ιντέγιε.

2567126


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Είχαμε πει ότι το πιο σημαντικό σε αυτό το ματς ήταν να μην φάμε γκολ και να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Κάναμε την μισή δουλειά, δεν φάγαμε γκολ και θα πάμε εκεί για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να βελτιωθούμε μέσα σε μία εβδομάδα στην επίθεση και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο κομμάτι αυτό. Ξέραμε ότι είναι δύσκολος αντίπαλος, μια ομάδα που τα πάει καλά στο πρωτάθλημα της χώρας της τα τελευταία χρόνια και έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ και αυτό λέει κάτι για την αξία της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ στην κάμερα της NOVA αμέσως μετά το ματς.

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Η απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού εξόργισε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που κατέβηκε στα αποδυτήρια και μίλήσε σε πολύ σκληρή γλώσσα στους παίκτες. «Δεν ήταν εικόνα αυτή που είδαμε σήμερα. Αυτός δεν ήταν ο δικός μου Ολυμπιακός, αυτός που θέλω να βλέπω. Αν δεν πάρετε την πρόκριση, να μην γυρίσετε στην Ελλάδα. Θα πάρω άλλους που θα είναι καλύτεροι. Ο κόσμος προσπάθησε να έρθει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στο Καραϊσκάκης κι εσείς τον απογοητεύσατε» είναι σύφωνα με πληροφορίες τα όσα είπε σε έντονο ύφος.

Ώρα Europa League

Σειρά παίρνουν οι ομάδες μας στο Europa League. Πρώτος χρονικά στην μάχη ο Παναθηναϊκός (21.00 OTE TV 1), ο μόνος εντός έδρας, που υποδέχεται την ΑΙΚ Στοκχόλμης στην Λεωφόρο, με στόχο να βάλει τις βάσεις για πρόκριση.

2566977


(Στραματσιόνι και Ζέκα στην ΣΤ του ΠΑΟ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην Γαλλία (22.00 Novasports 2) και την έδρα της Σεντ Ετιέν, χωρίς τους Αλμέιδα, Πατίτο, που έμειναν στην Αθήνα και δίλημμα του Κετσπάγια για την σύνθεση της 3άδας της επίθεσης (μόνος σίγουρος ο Μπαρμπόσα και Αραβίδης, Πέκχαρτ, Βάργκας διεκδικούν τις άλλες 2 θέσεις).

sentetienaek


(Πηγή: Twitter)

Φαβορί ξεκάθαρο τέλος υπάρχει στην Ολλανδία, όπου η Άλκμααρ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (21.45 OTE TV 2), με τους παίκτες πάντως του Πετράκη να κατεβαίνουν χωρίς άγχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ