ΣΠΟΡ

Super League: τα έκανε μαντάρα στα χιόνια της Τρίπολης η ΑΕΚ

Super League: τα έκανε μαντάρα στα χιόνια της Τρίπολης η ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ένα ακόμη αποτυχημένο αποτέλεσμα της ΑΕΚ, που έχασε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 3-2, πληρώνοντας τα λάθη της άμυνας της στο β μέρος, όπου δέχθηκε 3 γκολ, την αποβολή του Βράνιες (με το σκορ στο 2-2) και το καλύτερο κοουτσάρισμα του Ελευθερόπουλου σε σχέση με τον Μοράις, σε δύσκολες συνθήκες.

Σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό και αγωνιστικό χώρο, αρχικά οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους πάνω στο χιόνι. Τα στημένα – φάουλ και κόρνερ – δημιουργούσαν πάντως δυσκολία στους γκολκίπερ.

Οι παίκτες με εμπειρία σε χιονισμένο γήπεδο προσαρμόστηκαν πιο γρήγορα, και ο Πέκχαρτ, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ντοναρούμα, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 36 (έχοντας χάσει και μια ακόμη ευκαιρία λίγο πριν) από εξαιρετική μεταβίβαση του Χριστοδουλόπουλου.

4010596


(Δύο γκολ ο Πέκχαρτ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Το προβάδισμα όμως κράτησε λίγο, αφού στο ξεκίνημα του β μέρους ο Λαμπρόπουλος επέτρεψε στο Στανισάβλιεβιτς να κάνει σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής και να νικήσει τον Μπάρκα για το 1-1.

Η άμυνα της ΑΕΚ (Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ) και κυρίως η αριστερή πλευρά της (από εκεί μπήκαν και τα 3 γκολ) έμοιαζε να έχει χάσει τον ρυθμό της και ο Μανιάς λίγο μετά πρόλαβε στο σπριντ τους δύο πρώτους και «τσίμπησε την μπάλα» έξω από την περιοχή για να την δει να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Ακολούθησαν διαδοχικές αποκρούσεις του Ντοναρούμα και του Μπάρκα, ενώ ο Μοράις έριξε στο ματς Μπακασέτα και Πατίτο, αντί των Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλου, ζητώντας από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά. Οι Αρκάδες όμως πατούσαν εύκολα την περιοχή του Δικέφαλου και από το ίδιο σημείο με το πρώτο γκολ, ο Ιγκόρ απέφυγε τον Ντιντάκ και έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα στο 66.

4010680


(Ο Ιγκόρ (ν.96) έχει σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Ο Πέκχαρτ φάνηκε να δίνει λύση, αφού δεν λάθεψε απέναντι από τον Ιταλό γκολκίπερ, μετά από κάθετη του Γιόχανσον, που έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Στανισάβλιεβιτς, ήρθε όμως η αποβολή του Βράνιες στο 71 με 2η κίτρινη να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

4010656


(Ο διαιτητής Στυλιαράς αποβάλει τον Βράνιες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η επιλογή του Μοράις να μην γεμίσει τα χαφ του (γύρισε τον Γιόχανσον στα στόπερ), έφερε απόλυτη κυριαρχία του Αστέρα και σε μια αντεπίθεση ο Καλτσάς σέντραρε από δεξιά και ο Τσουκαλάς με προβολή από τα 2 μέτρα νίκησε για 3η φορά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ενώ στο 86 ακυρώθηκε γκολ του Μανιά (οφσάιντ).

4010718


(Ο Τσουκαλάς στην αγκαλιά των συμπαικτών του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Ο Αστέρας έφτασε τους 15 βαθμούς, έχοντας πλέον 5 ομάδες από κάτω, ενώ η ΑΕΚ θα υποχωρήσει λογικά και άλλο στην βαθμολογία μένοντας στους 21 βαθμούς (μαζί με τον Ατρόμητο, ενώ μπορεί να προσπεράσει ο ΠΑΟΚ, που είναι στους 20).

Η 2η αγωνιστική

Σάββατο 7/1
Ατρόμητος-Λεβαδειακός 2-0 (25. 90+3 Τόνσο)
Αστέρας Τρ.-ΑΕΚ 3-2 (49 Στανισάβλιεβιτς, 66 Ιγκόρ, 81 Τσουκαλάς / 36, 68 Πέκχαρτ)

Κυριακή 8/1
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Παναιτωλικός-Πανιώνιος (17.15)
Πλατανιάς-ΑΕΛ (17.15)
Βέροια-Ηρακλής (17.15)
Ξάνθη-Ολυμπιακός (19.30)

Δευτέρα 9/1
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ