ΣΠΟΡ

Wimbledon 2017: Τεράστια πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στο γ γύρο (vid)

Wimbledon 2017: Τεράστια πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στο γ γύρο (vid)
Τεράστια πρόκριση της Μαρία Σάκκαρη στο γ γύρο του Wimbledon ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε καταπληκτικό αγώνα στο Wimbledon και με ανατροπή νίκησε την Τσέχα Κριστίνα Πλίσκοβα (ν.44) 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4) σε ματς 2.30 ωρών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέτρεψε τα προγνωστικά αλλά και το προβάδισμα με 4-1 στο 2ο σετ της αντιπάλου της συνδυάζοντας εξαιρετικό τέννις με τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο καλό πρώτο σερβίς της Πλίσκοβα (4 άσσοι). Η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-5 (break της Πλίσκοβα στο 7ο game) αλλά έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα ισοφαρίζοντας και οδηγώντας το ματς σε τάι-μπρέικ. Μπορεί να έχασε τελικά 7-5, όμως έστειλε μήνυμα στην αντίπαλό της μετά από 50 λεπτά.

18187731


(Πεισματάρα η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε μέχρι τέλους το 1ο σετ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER)

Το 2ο σετ έμοιαζε να τελειώνει νωρίς με την Πλίσκοβα να εκμεταλλεύεται αυτή τη φορά πολλές βιαστικές επιλογές της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που έχανε τα game με δικά της λάθη και έφτασε στο 1-4. Με μια εκπληκτική αντεπίθεση όμως η Μαρία πήρε 5 συνεχόμενα games και ισοφάρισε 1-1 σε 45 λεπτά.

18187733


(Απίστευτη επιστροφή στο 2ο σετ για τη Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER)

Η Πλίσκοβα ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή για φυσική της ανάγκη και επέστρεψε στο ματς μετά από 6 λεπτά προσπαθώντας να «σπάσει» το ρυθμό της αντιπάλου της. Η Σάκκαρη όμως ήταν αποφασισμένη και είχε απαντήσεις στο σερβίς της Πλίσκοβ, βγάζοντας απίθανες άμυνες. Ήθελε τη νίκη, και το έδειξε κάνοντας με break στο 5ο game to 4-2. Ακόμη και όταν έχασε από δικό της λάθος την ευκαιρία για το 5-2, η «Sak-attack» δεν θα χανε το ματς. Και το τελείωσε με άσσο και 6-4.

https://www.instagram.com/p/p
18187727


(Βρήκε απαντήσεις στο σερβίς της Πλίσκοβα η Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER)

Η Σάκκαρη βρίσκεται στους «32» του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της, μετά το ίδιο στάδιο στο Australian Open. Θα αντιμετωπίσει τη Βρεττανίδα Τζοάνα Κόντα (ν.7 στον κόσμο) που κέρδισε δύσκολα τη Ντόνα Βέκιτς από τη Σερβία (7-6. 4-6, 10-8 σε 3 ώρες και 10 λεπτά).

Και για την αγαπημένη του κοινού στο Wimbledon είναι η πρώτη της παρουσία στο γ γύρο, ενώ κορυφαία στιγμή της Κόντα ήταν ο ημιτελικός του 2016 στο Australian Open, όταν έχασε από την Αντζελίκ Κέρμπερ, που κατέκτησε το τρόπαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ