ΣΠΟΡ

Aus OPEN: ήττα και αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη στον γ γύρο

Aus OPEN: ήττα και αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη στον γ γύρο
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARK R. CRISTINO

Η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε στο Australian Open στον γ γύρο χάνοντας 2-1 σετ από την Κροάτισσα Μιργιάνα Λόυτσιτς Μπαρόνι, έχοντας κάνει πάντως ένα βήμα παραπάνω από την περυσινή χρονιά.

Η 34χρονη τεννίστρια (ν.79) κάνει ένα εντυπωσιακό come back στον κόσμο του τέννις (θεωρήθηκε παιδί θαύμα όταν ξεκινούσε, αλλά οικογενειακά προβήματα με κακοποίηση από τον πατέρα της και οικονομικά την είχαν αναγκάσει να σταματήσει μεγάλο διάστημα) και παρότι είχε να κερδίσει στην Μελβούρνη από το 1998, απέκλεισε το ν.3 στον κόσμο Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και τώρα έχει καλές πιθανότητες να προχωρήσει ακόμη και στην 8άδα, αφού στις 16 αντιμετωπίζει την Αμερικανίδα Τζένιφερ Μπρέιντι (έβγαλε έξω το ν.14 Έλενα Βέσνινα).

17518364


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARK R. CRISTINO)

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά νικώντας 6-3, αλλά η συνέχεια ανήκε στην Μπαρόνι (αφού πήρε ένα μικρό ιατρικό τάιμ άουτ, για ένα κτύπημα στο πόδι), που βρήκε ρυθμό, έγινε πιο επιθετική και νίκησε 6-2 και 6-3 μετά από μία ώρα και 48 λεπτά.

17518363


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARK R. CRISTINO)

Έτσι κι αλλιώς η Σάκκαρη πάντως έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στον γ γύρο και απομένει να έχει την ίδια συνέχεια και στα άλλα Grand Slam τουρνουά, που θα την φέρουν ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη και θα της εξασφαλίσουν ακόμη καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον. Η ομογένεια ήταν στο πλευρό της και έζησε μοναδικές στιγμές, ιδιαίτερα στη νίκη της επί της Κορνέ.

Διαβάστε σχετικά

Aus OPEN: στους 32 η Σάκκαρη, αποκλείστηκε ο Τζόκοβιτς

Aus OPEN: Στον δεύτερο γύρο πέρασε η Σάκκαρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ