ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Κωφών: Χρυσό η εθνική γυναικών μπάσκετ, 2 χάλκινα στο TAEKWONDO (vids)

Ολυμπιακοί Κωφών: Χρυσό η εθνική γυναικών μπάσκετ, 2 χάλκινα στο TAEKWONDO (vids)
Θρίαμβος της εθνικής γυναικών στο μπάσκετ με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που γίνονται στην Τουρκία με τη εθνική γυναικών στο μπάσκετ να κερδίζει τη Λιθουανία 66-50 και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Η εθνική ανδρών έχασε στον «μικρό τελικό» από την Ουκρανία και κατετάγη 4η. Φουλεδάκη και Λιότσος με 2 χάλκινα μετάλλια στο TAEKWONDO έφτασαν τη συγκομιδή στα 5 για την Ελλάδα.

«Χρυσά κορίτσια»

Οι κοπέλες της Αθηνάς Ζέρβα σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία, με όπλο τους την άμυνα και στον τελικό με τη Λιθουανία και κατέκτησαν αήττητες την πρώτη θέση.

1ethnikigynaikonbasket2


(Χρυσό μετάλλιο τα κορίτσια του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών - Πηγή: Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Μετά το πρώτο 10λεπτο και το 8-12, οι διεθνείς παίκτριες μας έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και με 13-9 πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Μεγάλη μάχη έγινε και στη γ περίοδο που βρήκε τη γαλανόλευκη μπροστά 39-38.

Το φινάλε του αγώνα όμως ήταν εκπληκτικό, με ένα σερί 18-4 της εθνικής, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (57-42) 3 λεπτά πριν το τέλος. Οι Λιθουανές έστειλαν το ματς στις βολές και μείωσαν μέχρι το 60-50, αλλά ο τελικός δε γυρνούσε πίσω.

(Το φινάλε του τελικού και τα πανηγύρια των κοριτσιών)

Ελλάδα: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2).

Πέρυσι τα κορίτσια είχαν κατακτήσει και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη νικώντας πάλι τη Λιθουανία με 14 πόντους στον τελικό.

Στην 4η θέση η εθνική ανδρών

Παρότι η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά στο μικρό τελικό με την Ουκρανία (19-9 στο πρώτο δεκάλεπτο), δεν τα κατάφερε στο τέλος και η εθνική ανδρών με ήττα 63-57 έμεινε στην 4η θέση.

Οι διεθνείς ήταν βιαστικοί στις επιθέσεις και άστοχοι από το 3ποντο (3/26) ενώ οι Ουκρανοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, έλεγξαν τον ρυθμό, και ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος.

Τα 10λεπτα: 19-9, 28-32, 45-48, 57-63

Ελλάδα: Ερινάκης, Στρέκλας 6, Τασιούλης 3, Γρίλλης 8 (2), Απτοσόγλου 5, Ντικούδης 12, Παγκράτης 8 (1), Πεταλάς 15, Ντερτιλής.

Βάθρο και στο TAEKWONDO

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δύο χάλκινα μετάλλια στο TAEKWONDO καθώς ο Παύλος Λιότσος στα 58 κιλά και η Μαρία Φουλεδάκη στα 68 νίκησαν τον τελικό μεταλλίου τους αντιπάλους τους.

1liotsostaekwodo


(Χάλκινο μετάλλιο για τον Λιότσο - Πηγή: Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Και οι δύο αθλητές ηττήθηκαν από αθλητές που έφτασαν στον τελικό και είχαν έτσι 2η ευκαιρία στα μετάλλια. Ο Λιότσος κέρδισε τον Κινέζο Ζάο 25-11 και η Φουλεδάκη την Τουρκάλα Μπεκίλ 21-14.

Η Ελλάδα έφτασε έτσι τα 5 μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά και τα 2 του Αλέξανδρου Παπαδάτου στην πάλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ