ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Κωφών: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην πάλη ο Παπαδάτος (vids)

Ολυμπιακοί Κωφών: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην πάλη ο Παπαδάτος (vids)
Δύο μετάλλια στην πάλη ο Αλέξανδρος Παπαδάτος (δ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στην Τουρκία Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Ελληνική επιτυχία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται στην Τραπεζούντα της Τουρκίας με τον Αλέξανδρο Παπαδάτο να κερδίζει ένα χρυσό και ένα σημένιο μετάλλιο στην πάλη. Σήμερα οι εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών επιχειρούν την πρόκριση τους στον τελικό.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος ύψωσε την Ελληνική σημαία στην Σαμσούντα της Τουρκίας, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών με την συμμετοχή 78 χωρών και 2.254 αθλητών σε 21 θερινά αθλήματα (από τις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του μήνα) υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.

web mesale13 kopya 78


(Στην Τουρκί διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών με τη συμμετοχή της Ελλάδας - Πηγή: http://deaflympics2017.org)

Ο Έλληνας παλαιστής κέρδισε στον τελικό των 130 κιλών της Ελληνορωμαϊκής πάλης το Ρώσο Ζελτούκιν με 4-1 και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Παπαδάτος πήρε μέρος και στο τουρνουά της ελεύθερης πάλης, που δεν είναι η ειδικότητα του και εκεί όμως έφτασε μέχρι τον τελικό των 125 κιλών. Ηττήθηκε από τον Ουκρανό Μιντσένκο με 10-0, αλλά το 2ο μετάλλιο της Ελλάδας (ασημένιο) είναι γεγονός.

(Πηγή: You Tube / Deaflympics 2017)

Η χώρα μας έχει πετύχει πλασαρίσματα και στην 8άδα αρκετών αθλημάτων (δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσία της Ελληνικής αποστολής) και σήμερα Πέμπτη θα προσπαθήσει να έχει συμμετοχή σε δύο ακόμη τελικούς.

Η εθνική ομάδα γυναικών στο μπάσκετ αγωνίζεται με την Ιταλία στον 2ο ημιτελικό, για μια θέση στον μεγάλο τελικό, όπου περιμένει η Λιθουανία (63-40 την Ουκρανία).

(Τα κορίτσια της εθνικής μπάσκετ πανηγυρίζουν την πρόκριση στην 4άδα)

(Στις 4 καλύτερες ομάδες μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων κωφών η εθνική γυναικών)

Και η εθνική ομάδα των ανδρών κατάφερε να φτάσει μέχρι τους "4" του τουρνουά, και θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή ομάδα της Λιθουανίας στον πρώτο ημιτελικό (Βενεζουέλα-Ουκρανία είναι ο 2ος).

(Το βίντεο των πανηγυρισμών της εθνικής ανδρών για την πρόκριση στους 4 του τουρνουά μπάσκετ)

(Στα ημιτελικά με τη Λιθουανία η εθνική μπάσκετ Ανδρών)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ