ΣΠΟΡ

Βαρκελώνη: Στο πλευρό των θυμάτων το ισπανικό ποδόσφαιρο και ο Μέσι

Βαρκελώνη: Στο πλευρό των θυμάτων το ισπανικό ποδόσφαιρο και ο Μέσι
Μηνύματα των ισπανικών ομάδων για την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη REUTERS / STRINGER

Άμεση αντίδραση και ανακοινώσεις από τις Ισπανικές ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και ποδοσφαιριστές, με ξεχωριστό το μήνυμα του Λιονέλ Μέσι, ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη. Όλοι εκφράζουν την συμπαράσταση τους στα θύματα και καταδικάζουν την επίθεση στην καταλανική πρωτεύουσα.

Οι δύο ομάδες της πόλης ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν στο κτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης. Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ με αναρτήσεις τους έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης.

2017 08 17T174718Z 1808003271 RC13FB321C10 RTRMADP 3 SPAIN BARCELONA


(Σοκ στο Ισπανικό ποδόσφαιρο από την επίθεση στην Βαρκελώνη - Πηγή: REUTERS / STRINGER)

"Με την καρδιά σφιγμένη για την επίθεση στην πόλη μας. Ευχόμαστε δύναμη στα θύματα, τους συγγενείς τους και τους πολίτες της Βαρκελώνης".

"Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, η πόλη μας. Υποφέρουμε για εσένα και όλους του κατοίκους της πόλης. Δύναμη, Βαρκελώνη".

Από τη Μαδρίτη, η Ρεάλ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενώ και η Ατλέτικο από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε στο γεγονός.

"Η Ρεάλ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την επίθεση που έγινε στη Βαρκελώνη. Εκφράζει τα συλλυπητήριά στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και εύχεται ταχύτατη ανάρρωση στους τραυματίες".

"Είμαστε σοκαρισμένοι από τα νέα που έρχονται από την Βαρκελώνη. Η συμπαράστασή μας στα θύματα και τις οικογένειες τους".

Πολλοί ήταν και οι ποδοσφαιριστές, που έκαναν αναρτήσεις στους λογαριασμούς, αλλά ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Καταλανό αμυντικό της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτρα, που είχε και ο ίδιος πέσει θύμα στην τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρμουντ.

"Εδώ που γεννήθηκα, εδώ που μεγάλωσα και εδώ που μένουν οι άνθρωποι που νοιάζομαι. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Σε λατρεύω Βαρκελώνη".

Με μαύρη κορδέλα στη σελίδα του στο Instagram εκφράστηκε ο Λιονέλ Μέσι.

https://www.instagram.com/p/p

"Θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου και την πλήρη υποστήριξή μου προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της φοβερής επίθεσης στην αγαπημένη μας Βαρκελώνη και να αποδοκιμάσω οποιαδήποτε πράξη βίας. Δεν θα παραδοθούμε, είμαστε πολλοί περισσότεροι αυτοί που θέλουν να ζήσουν σε έναν ειρηνικό κόσμο χωρίς μίσος και όπου ο σεβασμός και η ανοχή αποτελούν τη βάση της συνύπαρξης".

Συγκινητικός και ο Ντάνι Άλβες, "ειρήνη, ειρήνη σας παρακαλώ"

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ