ΣΠΟΡ

NBA: «Τρίποντο ανθρωπιάς» του J.J. Barea στα θύματα του τυφώνα Μαρία

NBA: «Τρίποντο ανθρωπιάς» του J.J. Barea στα θύματα του τυφώνα Μαρία
Οικονομική ενίσχυση στους συμπατριώτες του, θύματα του τυφώνα Μαρία, από τον άσσο του NBA JJ Barea REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Εικόνες βγαλμένες από Βιβλική καταστροφή έρχονται από το Πουέρτο Ρίκο μετά το χτύπημα του τυφώνα Μαρία, με τη χώρα να έχει καταστραφεί. Ο άσσος των Ντάλας Μάβερικς Τζέι Τζέι Μπαρέα διενεργεί έρανο (κυρίως ανάμεσα στα μέλη του NBA) για να ενισχύσει τους συμπατριώτες του, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τους συγγενείς του.

Έχοντας ήδη στα 33 του μια επιτυχημένη καριέρα στα παρκέ του NBA, ο Μπαρέα κινητοποιήθηκε άμεσα για να ενισχύσει τα θύματα του τυφώνα στην πατρίδα του, το Πουέρτο Ρίκο.

13363211


(Κίνηση ανθρωπιάς από τον άσσο του NBA JJ Barea (αρ.) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MICHAEL REYNOLDS)

Μέσα από ιστοσελίδα που δημιούργησε ξεκίνησε έρανο με στόχο να συγκεντρώσει 150 χιλιάδες $, που θα διατεθούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές και η ανταπόκριση των ανθρώπων του NBA ήταν τεράστια. Σε λίγες μόνον ώρες οι δωρεές άγγιζαν τα 100 χιλιάδες $.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Μπαρέα εξήγησε ότι θα διαχειριστεί ο ίδιος τη ροή των χρημάτων, έχοντας δικούς του ανθρώπους στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν, καθώς αποτελεί ίνδαλμα για τους συμπατριώτες του και εξέχον μέλος της εθνικής ομάδας του Πουέρτο Ρίκο. Έτσι πιστεύει ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει, ότι τα χρήματα θα πάνε σε αυτούς, που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

2017 09 21T012336Z 1703944653 RC1ED054CF30 RTRMADP 3 STORM MARIA


(Βιβλική καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο - Πηγή: REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS)

Την ώρα μάλιστα που διενεργεί τον έρανο, ζει το προσωπικό του δράμα, καθώς πολλοί συγγενείς του είναι στην πόλη Μαραγκέζ, γενέτειρα του Μπαρέα στο δυτικό μέρος της χώρας, και με τους οποίους δεν έχει καταφέρει ακόμη να έρθει σε επαφή, για να διαπιστώσει εάν είναι καλά στην υγεία τους.

2017 09 21T013204Z 502586465 RC197D076860 RTRMADP 3 STORM MARIA


(Κατεστραμένο το δίκτυο υποδομών του Πουέρτο Ρίκο - Πηγή: REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS)

Οι υποδομές της χώρας έχουν καταστραφεί από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία. Σχεδόν όλη η χώρα δεν έχει ηλεκτροδότηση, ενώ δε λειτουργούν και οι τηλεπικοινωνίες στο μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ