ΑΓΟΡΕΣ

Αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα ενόψει της ανακοίνωσης της DBRS

Αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα ενόψει της ανακοίνωσης της DBRS
Pexels

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε χθες Πέμπτη 7/9 στην αγορά ομολόγων ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης της DBRS για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς κινήθηκε με υψηλό όγκο συναλλαγών η δευτερογενής αγορά ομολόγων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδικός οίκος αξιολόγησης στην προηγούμενη αξιολόγηση του είχαν "βαθμολογήσει" τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως "σταθερές" στη βαθμίδα BB High (ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική).

Σημειώνεται ότι η DBRS είναι επιλέξιμος οίκος αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδoς παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 366 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 242 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,98% την Πέμπτη, από 3,87% την Τετάρτη, έναντι 2,61% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,3%. Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα της Πέμπτης το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0695 δολάρια από το επίπεδο των 1,0701 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ