ΑΓΟΡΕΣ

Επαναφορά στο ΧΑ εν αναμονή της Moody's

Επαναφορά στο ΧΑ εν αναμονή της Moody's
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας 15/9, με την αγορά να κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1.250 μονάδων, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και εν αναμονή των αποφάσεων της Moody's για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 

Οι επενδυτές δείχνουν να βρίσκονται σε «καλή διάθεση», μαζεύοντας τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, στην πρώτη εβδομάδα της αναβάθμισης της επενδυτικής βαθμίδας από την DBRS, η οποία δεν έφερε τα αναμενόμενα κέρδη.

Σήμερα η αγορά περιμένει την αντίστοιχη ανακοίνωση της Moody's. Οι αναλυτές περιμένουν πως ο οίκος αξιολόγηση θα δώσει αναβάθμιση μίας βαθμίδας στο Ba2, με θετικές προοπτικές. Άλλωστε η Moody's έστειλε θετικό μήνυμα για την οικονομία της χώρας στην πρόσφατη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο μέχρι στιγμής αξιολογεί τη χώρα τρεις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.258,58 μονάδες στο κλείσιμο της συνεδρίασης, σημειώνοντας άνοδο 2,01%, και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 196,76 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ