ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ - Στο 6,875% το επιτόκιο

Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ - Στο 6,875% το επιτόκιο
INTIME

Με επιτυχία χαρακτηρίστηκε το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πενταετία, το επιτόκιο του οποίου διαμορφώθηκε στο 6,875%, έναντι του αρχικού επιτοκίου στο 7,125%.

Ο στόχος της Τράπεζας Πειραιώς ήταν η άντληση 500 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύφθηκε ήδη από την πρώτη ώρα, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, ενώ λίγη ώρα αργότερα είχαν φτάσει και τα 1,6 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από το ζητούμενο.

Σημειώνεται πως η τράπεζα έδωσε εντολή να τρέξουν την έκδοση οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley and UBS.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL (Minimum Required Eligible Liabilities)

Με τη νέα κίνηση η Τράπεζα βελτιώνει τη θέση της αναφορικά με τις απαιτήσεις του 2025, ενώ αξιοποιεί το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με την ισχυρή πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων (στο 3,797% σήμερα η απόδοση του 10ετούς από περίπου 4,6% στις αρχές του έτους).

Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα έχει πετύχει ήδη τον στόχο της 1ης/1/2024 με ΜREL 21,8%, με πιο πρόσφατη έκδοση τον Ιούλιο όπου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred bond.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είχε εξαγγείλει η διοίκηση της τράπεζας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η Πειραιώς έχει προτεραιότητα την έκδοση ομολόγου Tier 2 το πρώτο εξάμηνο του έτους, με στόχο την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ