ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο - Υποχωρεί προς τις 1.370 μονάδες

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο - Υποχωρεί προς τις 1.370 μονάδες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υποχωρεί προς τις 1.370 μονάδες, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώθηκε στις 1.371,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,08%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 7,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,32%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1%, οδεύοντας προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση άνω του 1% από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, λόγω της αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο μπρεντ εξαιτίας των φόβων για προβλήματα στην τροφοδοσία, μετά την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ