ΑΓΟΡΕΣ

Το Brexit κάνει λιγότερο πιθανή την επιβίωση της ευρωζώνης, υποστηρίζει το αφεντικό της JP Morgan

Το Brexit κάνει λιγότερο πιθανή την επιβίωση της ευρωζώνης, υποστηρίζει το αφεντικό της JP Morgan
Ο πρόεδρος και CEO της JPMorgan Chase & Co Τζέιμι Ντάιμον συμμετέχει σε συζήτηση για την οικονομική ανάκαμψη του Ντιτρόιτ, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε ανακοινώσει τότε ότι θα δεσμεύσει για πέντε χρόνια 125 εκατ. δολάρια για τον σκοπό της ενίσχυσης Mark Wilson/Getty Images

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, έκρινε σήμερα ο Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε ένα κοινό ανώτατων τραπεζικών στελεχών.

«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη», υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (The Institute of International Finance – IIF) στην Ουάσινγκτον.

Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν (James Gorman) προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη, διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ