ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έργα από ελληνικό μάρμαρο που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο

Έργα από ελληνικό μάρμαρο που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο
Iktinos

Διαχρονική ομορφιά, φύση και κληρονομιά σε ένα υλικό, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο ελληνικό μάρμαρο και αυτά είναι που το κάνουν να ξεχωρίζει διεθνώς.

Πέρα από μια όμορφη πέτρα, το μάρμαρο είναι ένα σύμβολο ανωτερότητας και ποιότητας που έχει εμπνεύσει τεχνίτες, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές για αιώνες και ειδικά το ελληνικό μάρμαρο έχει χρησιμοποιηθεί σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, σε κατοικίες ή σε μεγάλα έργα ξεχωριστής σημασίας και συμβολισμού, παγκοσμίως.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό με μεγάλη διάρκεια ζωής που ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της σύγχρονης εποχής.

Το «σήμερα» στον κλάδο του ελληνικού μαρμάρου περιλαμβάνει μια νέα εμπορική ταυτότητα και σημαντικές εξαγωγές σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές μαρμάρων και στη 2η θέση στην ΕΕ, διαθέτοντας το 76% της παραγωγής της σε περισσότερες από 120 χώρες. Κορυφαίες χώρες στη λίστα, είναι οι: Κίνα, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες εισάγουν το 58,2% του ελληνικού μαρμάρου.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η συνεισφορά του είναι σημαντική και στην ελληνική οικονομία, με εξαγωγές αξίας 225.015.000 ευρώ το πρώτο ενιάμηνο του 2022, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας - Θράκης (ΣΕΜΜΘ). Ενώ, η ζήτηση για ογκομάρμαρα από χώρες του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ανοδική πορεία την τριετία 2023-2025 με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 12% περίπου.

Greek Marble | Then. Now. Forever.

Tο νέο brand name «Greek Marble | Then. Now. Forever.» έχει στόχο να ενσωματώσει το όραμα για ένα στρατηγικό σχέδιο προβολής και προώθησης του ελληνικού μαρμάρου παγκοσμίως.

Ενώ το μήνυμα που εκπέμπει επικεντρώνεται στη διαχρονικότητα του ελληνικού μαρμάρου, από την αρχαιότητα έως σήμερα, αλλά και την πολύπλευρη χρήση του.

Δείτε εδώ τα έργα από ελληνικό μάρμαρο που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ