ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σταϊκούρας: Η πορεία του ΔΑΑ επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα

Σταϊκούρας: Η πορεία του ΔΑΑ επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αναπτυξιακή δυναμική του Αεροδρομίου καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του για την Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα. Γίνεται πιο εξωστρεφής, στηριζόμενη, όλο και περισσότερο, στις επενδύσεις, που με τη σειρά τους, ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αερολιμένα συνεχίζονται, ώστε να αυξηθεί η ικανότητα του αεροδρομίου να φιλοξενεί περισσότερα αεροσκάφη και επιβάτες, με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας των τερματικών σταθμών σε 50 εκατομμύρια επιβάτες - ετησίως - έως το 2046.

Στο ίδιο μήκος κύμματος, μεγάλη επιτυχία, τόσο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ως μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι το Δημόσιο θα εισπράξει 785 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του ΔΑΑ και μίας σειράς άλλων αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Αττική Οδός κ.α.) αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία που προσελκύει επενδύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη, αποφέροντας οφέλη προς όλους και κυρίως στους ασθενέστερους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ