ΧΡΗΜΑ

Εκπαίδευση προσωπικού στη δικαστική αστυνομία - Αναλυτικά η προϋποθέσεις

Εκπαίδευση προσωπικού στη δικαστική αστυνομία - Αναλυτικά η προϋποθέσεις
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζεται το πως θα γίνει η εκπαίδευση του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας και τα ποσά των αποζημιώσεων, δημοσίευσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως η διαδικασία επιλογής γίνεται χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ και το αρμόδιο υπουργείο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία από τις αιτήσεις μέχρι και τα αποτελέσματα.

Όπως διευκρινίζεται στο σχετικό ΦΕΚ (κλικ εδώ), η εκπαίδευση αποσκοπεί στην εμβάθυνση και απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, στη λήψη της κατάλληλης και εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης, στην καλλιέργεια υπηρεσιακής συνοχής και συναίσθησης του καθήκοντος και στην αναβάθμιση των ψυχικών και πνευματικών ικανοτήτων των υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας, ανά ειδικότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους.

Αναλυτικά τα μαθήματα, οι δαπάνες και οι αποζημιώσεις

Διάρκεια εκπαίδευσης

Η εισαγωγική εκπαίδευση των υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας είναι τετράμηνης διάρκειας, ενώ, κατά τους δύο τελευταίους μήνες, πραγματοποιείται πρακτική άσκηση στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων, δύνανται αυτοί να κατανέμονται και να εκπαιδεύονται σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικής περιόδου κάθε εκπαιδευτικής σειράς.

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πραγματοποιείται σε χρόνο που δεν διαταράσσεται η εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων.

Σημειώνεται πως όσοι επιλέξουν τον αστυνομικό κλάδο θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ