ΧΡΗΜΑ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Θέμα χρόνου η ανάρτηση της κατάταξης - Τα επόμενα βήματα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Θέμα χρόνου η ανάρτηση της κατάταξης - Τα επόμενα βήματα
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ζήτημα ωρών είναι η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων για την κατάταξη Γενικής Παιδείας του ΑΣΕΠ, για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, οι οποίοι αφορούν τους 152.000 εκπαιδευτικούς που δήλωσαν συμμετοχή στις δύο προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ, «τα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο την Παρασκευή 1η του Σεπτεμβρίου», αν και δεν αποκλείεται να αναρτηθούν ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Οι ημερομηνίες «κλειδί»

Σημειώνεται πως από την στιγμή που ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες, οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να δηλώνουν τα κενά σχολείων στο ΟΠΣΥΔ, από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν σχολεία την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν σε σχολεία και την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κενά που θα παραμείνουν μετά την πρώτη φάση, θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση, η οποία αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου, όσο πιο άμεσα είναι εφικτό, σύμφωνα με την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πώς γίνεται η αίτηση για τις περιοχές προτίμησης

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τις περιοχές επιλογής τους μέχρι τις 28 Αυγούστου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία μέχρι και το σύνολο των διαθέσιμων, ανά κλάδο, περιοχών προτίμησης αναπληρωτών (περιοχές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μουσικά σχολεία, καλλιτεχνικά σχολεία, εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια, στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης (ΣΕΠ), στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και σχολικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης) με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο.

Από την στιγμή της ανάρτησης, οι υποψήφιοι οι οποίοι εντάσσονται σε περισσότερους του ενός τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ ξεχωριστή αίτηση πρόσληψης για καθέναν από τους εν λόγω κλάδους/ειδικότητες. Ομοίως, διακριτή αίτηση υποβάλλεται για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί ταυτόχρονα στους αξιολογικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που θέλουν εργαστούν ως ωρομίσθιοι, δηλώνουν ηλεκτρονικά, μέσω ΟΠΣΥΔ, περιοχές προτίμησης μίας μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ