ΧΡΗΜΑ

Ισορροπία ισχύος και υψηλότερη σύνταξη στα πλεονεκτήματα της παράλληλης απασχόλησης

Ισορροπία ισχύος και υψηλότερη σύνταξη στα πλεονεκτήματα της παράλληλης απασχόλησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον εκάστοτε εργαζόμενο η παράλληλη απασχόληση αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στάθηκε στην ισορροπία ισχύος στην σχέσης εργαζόμενου και εργοδότη, καθώς και στην υψηλότερη σύνταξη από την αυξημένη ανταποδοτική εισφορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη το πρωί της Δευτέρας 4/9 «όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερο ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη». Διευκρινίζοντας πως οι επιπλέον εισφορές από την παράλληλη απασχόληση δεν θα βοηθούν τον εργαζόμενο να βγει νωρίτερα στη σύνταξη, αλλά θα αυξάνουν το ποσό της σύνταξης που θα λαμβάνει.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας στάθηκε και σε ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρει η δεύτερη εργασία σε όσους την επιλέγουν. Όπως δήλωσε οι πολλαπλοί εργοδότες ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου, τονίζοντας πως όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή του και το μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά ισχύος μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη.

«Όταν όμως ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ξέρει ο πρώτος εργοδότης ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών, μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζόμενου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ