ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Robert Gauci

Νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Robert Gauci

Ο Γάλλος Robert Gauci θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες  ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ωστόσο, δεν πρόκειται για έναν ακόμη ξένο manager, αλλά για ένα πολύπειρο στέλεχος, με δεσμούς με την Ελλάδα που γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

Στη βάση αυτή, η CVC Capital Partners, επέλεξε τον Robert Gauci να ηγηθεί της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας και να υλοποιήσει το νέο business plan που καταρτίζει αυτή την περίοδο η αμερικανική Oliver Wyman.

Ο Robert Gauci είναι από το 2020 πρόεδρος του ασφαλιστικού ομίλου UNIQA Group για την Τσεχία και την Σλοβακία. Πριν καταλάβει τη θέση αυτή ήταν ο επικεφαλής της AXA σε Τσεχία και Σλοβακία (2016-2020) και πριν Transformation Chief Operating Officer της AXA στην Ιταλία (2013-2016).

Πριν εργαστεί για την AXA ήταν CEO της ασφαλιστικής MetLife στην Ιταλία (2007 -2013). Πριν την θέση αυτή ο Robert Gauci ήταν 11 χρόνια στον όμιλο της AIG, από τον οποίο αποχώρησε το 2007, οπότε κατείχε τη θέση του Regional Director Western Europe.

Η CVC Capital Partners δεν θα ρίξει απευθείας στα βαθιά τον Robert Gauci. Για το σκοπό αυτό αποφασίσθηκε ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς να αναλάβει το ρόλο του αντιπροέδρου της ασφαλιστικής εταιρείας με αυξημένες αρμοδιότητες.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η CVC έχει προσφέρει μακροπρόθεσμο συμβόλαιο στον κ. Κωνσταντά, το οποίο θα εκτείνεται έως το 2028.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ