ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις για τη «made in Greece» Carlsberg

Νέες επενδύσεις για τη «made in Greece» Carlsberg

Στο εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στη Σίνδο παράγεται πλέον από τα τέλη Ιανουαρίου το βασικό brand του ομίλου Carlsberg, η μπύρα σε κουτί των 330 ml. και των 500 ml., καθώς και σε όλους τους τύπους βαρελιών.

Πέραν της παραγωγής για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς θα τροφοδοτεί παράλληλα και άλλες αγορές, σε χώρες της Μέση Ανατολής, της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αναβάθμιση του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης με αφορμή το επίσημο λανσάρισμα του προϊόντος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θυγατρική του Ομίλου Carlsberg, σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023-2024 -με έμφαση στις υποδομές του εργοστασίου- και οι οποίες έρχονται σε συνέχεια επενδύσεων 17 εκατ. που είχε υλοποιήσει το 2021-2022.

Η εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά ενώ με την παραγωγή του σήματος πλέον στη χώρα μας, διευρύνονται οι εξαγωγικές της προοπτικές. Ήδη εξάγει σε 13 χώρες, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 11% του τζίρου της εταιρείας για το 2022 ενώ την τελευταία πενταετία καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 37%.

Όπως επεσήμαιναν στελέχη της, το 2022 κατέγραψε αύξηση τζίρου 11% σε σχέση με το 2021 ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και από το πρώτο τρίμηνο το 2023 με τις καλές καιρικές συνθήκες να βοηθούν και το κανάλι της εστίασης να ενισχύεται και από την τουριστική κίνηση. Για το τρέχον έτος επιδίωξη της εταιρείας είναι να μη γίνουν ανατιμήσεις στα προϊόντα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ