ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους

Τσακαλώτος: Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/OLIVIER HOSLET

Την ικανοποίησή του για την έκβαση του Eurogroup εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που τόνισε ότι επρόκειτο για μια πολύ καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε δε, ότι δόθηκε η πολιτική στήριξη στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν πλέον μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα, που πρέπει να επιλυθούν.

«Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EuroWorking Group θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και στο πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεσή του με τη ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι» που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ