ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Αυστηρή επιτήρηση στην Ελλάδα μέχρι το 2050

Handelsblatt: Αυστηρή επιτήρηση στην Ελλάδα μέχρι το 2050
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Eξαιρετικά δύσκολη παρουσιάζεται η εικόνα της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, σύμφωνα με γερμανικό μέσο ενημέρωσης, που σημειώνει ότι η χώρα θα τελεί υπό την αυστηρότατη εποπτεία των δανειστών έως το 2050.

Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Handelsblatt» φέρει τίτλο «Η Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες» και παρατηρεί ότι «όσο περνά ο χρόνος γίνεται όλο και πια σαφές πως η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος των όρων που θέτουν οι δανειστές».

Συνεχίζει δε η Handelsblatt: «Και μετά την εκπνοή του προγράμματος στήριξης η Αθήνα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας, όπως προκύπτει από το κείμενο του ‘Συμπληρωματικού Μνημονίου‘ της Κομισιόν. Στις 40 σελίδες του κειμένου αναφέρονται οι λεπτομέρειες των ελέγχων που θα κληθούν να διασφαλίσουν ότι και μετά τις 20 Αυγούστου διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία θα συνεχιστούν.

Ως προς τις περικοπές και τους στόχους του προϋπολογισμού η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί. Το κείμενο της Κομισιόν ωστόσο κάνει λόγο για τη δυνατότητα φορολογικών αυξήσεων ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2019 σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Μια κακή είδηση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ