ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζική επιστροφή επενδυτών στα ιταλικά ομόλογα

Μαζική επιστροφή επενδυτών στα ιταλικά ομόλογα
Pixabay

Μαζική επιστροφή επενδυτών στα ιταλικά ομόλογα παρατηρείται από το πρωί με τις αποδόσεις των ιταλικών τίτλων να υποχωρούν κατακόρυφα από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ιταλικό διετές ομόλογο σημειώνει κατακόρυφη πτώση 42% σε σχέση με χθες και πλέον διαπραγματεύεται με απόδοση 0,648% έναντι 1,17% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Αισθητή πτώση καταγράφει και η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρώντας κατά 8% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να βλέπουν πως η πολιτική κρίση εξομαλύνεται.

Το ιταλικό χρεόγραφο είναι στο 2,6%, από 2,8% χθες. Η διαφορά απόδοσης του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 226 μονάδες βάσης!

Μέσα σε αυτό το κλίμα μειώνονται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται ευρύτερα σε χρεόγραφα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είναι στο 4,5%, από 4,6% χθες, όταν στις αρχές Μαΐου ήταν 80 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,8%. Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 426 μονάδες βάσης!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ