ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το Πάσχα

Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το Πάσχα

Στόχος μας είναι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης γύρω από το Πάσχα" δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Με το ΔΝΤ έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις. Το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως «είναι αναπόφευκτη η σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση μας για το χρέος» .

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι απολύτως απαραίτητη» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Οι διαφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να γεφυρωθούν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις από το Στρασβούργο.

«Συμμεριζόμαστε ευρέως τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την επίτευξη τους» ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές για αξιολογήσεις, πόση προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχών. Αυτό μπορεί να γεφυρωθεί» σημείωσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ