ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΦΑ: Καταγγελία για σκάνδαλο πίσω από το «χρυσό» εφάπαξ του προέδρου

ΔΕΣΦΑ: Καταγγελία για σκάνδαλο πίσω από το «χρυσό» εφάπαξ του προέδρου
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Καταγγελία για σκάνδαλο αξίας... 258.000 ευρώ έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), Σωτήρη Νίκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας σε ερώτηση του στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο διεθνών σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του προαγωγή και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί.

Αποτέλεσμα των κινήσεων του ήταν να λάβει εφάπαξ κατά 100.000 ευρώ μεγαλύτερο από εκείνο που θα του προσέδιδε η προηγούμενη θέση του. Το ποσό του εφάπαξ του έφτασε δηλαδή τις 258.000 ευρώ.

Το ποσό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, θα το πληρώσουν οι καταναλωτές, καθώς ο κ. Νίκας πριν την συνταξιοδότησή ενέκρινε την μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να «διασφαλίσει» τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στον Διαχειριστή.

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα συμπεριληφθεί στα τιμολόγια που πληρώνουν οι καταναλωτές για το φυσικό αέριο.

Ο ΔΕΣΦΑ κάνει λόγο για ανακρίβειες του βουλευτή αναφορικά με το θέμα. Επιβεβαιώνει την προαγωγή και την αύξηση του εφάπαξ, όμως όχι στα ποσοστά που καταγγέλλει ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, μιλώντας στην Καθημερινή, αρνήθηκε να σχολιάσει και τόνισε πως θα απαντήσει στην Βουλή, με τη συνδρομή της νομικής του υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Χάνονται 188 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί από την πώληση του ΔΕΣΦΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ